Австралія виділила $928 млн на відродження авіакомпаній і туризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія виділила $928 млн на відродження авіакомпаній і туризму

Світ
182
Уряд Австралії представив пакет підтримки туризму в розмірі 1,2 млрд австралійських доларів ($928 млн). Як повідомляє CNBC, пакет спрямований на розширення місцевих поїздок, тоді як міжнародні маршрути залишаються закритими через пандемію COVID-19.
Уряд субсидує 800 000 квитків на внутрішні рейси по 13 напрямам по всій країні, які в основному розраховані на іноземних туристів, і запропонує дешеві позики невеликим туроператорам.
«Наші туристичні компанії не хочуть вічно покладатися на державну підтримку, вони хочуть, щоб їх туристи повернулися. Цей пакет в поєднанні з розгортанням вакцини є мостом, який допоможе повернути їх до нормальної торгівлі», – заявив прем’єр-міністр Скотт Моррісон.
Пакет включає в себе підтримку Qantas Airways і Virgin Australia в розмірі 200 млн австралійських доларів з квітня по жовтень, щоб допомогти з заробітною платою льотного персоналу, підтримкою навичок в актуальному стані та обслуговуванням законсервованих літаків.
«Ця програма дозволяє цим людям залишатися на зв’язку з Qantas, щоб ми не втрачали їх … тому що, коли кордони відкриваються, нам потрібна можливість запустити якомога більше рейсів», – сказав генеральний директор Qantas Алан Джойс.
Qantas має надію відновити деякі міжнародні рейси до кінця жовтня, коли Австралія планує завершити національну кампанію імунізації проти COVID-19.
Акції компаній, пов’язаних з туристичною галуззю, першими виросли на австралійському ринку акцій, при цьому папери турагентств Flight Center і Webjet виросли більш ніж на 6% і торгуються поблизу одноденних максимумів. Qantas зросла на 3%.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас