General Electric продала підрозділ з авіалізингу за $30 млрд конкурентам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Electric продала підрозділ з авіалізингу за $30 млрд конкурентам

Фондовий ринок
348
У середу американська корпорація General Electric (GE) оголосила про продаж свого підрозділу з авіалізингу GE Capital Aviation Service (Gecas) його ірландському конкуренту AerCap Holdings.
Сума угоди склала $30 млрд, з них $24 млрд AerCap виплатить готівкою, решту – акціями об’єднаної компанії. Таким чином після завершення угоди GE продовжить володіти 46%-ою часткою в об’єднаній компанії. Угода має бути завершена протягом 12 місяців.
Про те, що компанії близькі до угоди, повідомлялося ще в неділю. Gecas з парком 1600 літаків – один з найбільших гравців на ринку авіаційного лізингу поряд з самою AerCap і американською Air Lease Corp. Вона здає в лізинг авіакомпаніям, різним стартапам літаки – від пасажирських Boeing і Airbus до вантажних та невеликих літаків для регіональних перельотів.
Активи компанії на кінець минулого року оцінювалися в $35,9 млрд. Вартість активів AerCap оцінюється в $34 млрд, їй належить 1400 літаків. Після об’єднання AerCap стане найбільшим гравцем на цьому ринку.
Gecas – найбільший з підрозділів, що залишилися від GE Capital, фінансового бізнесу GE. GE Capital був найприбутковішим підрозділом компанії до світової фінансової кризи 2008-2009 років, коли він почав приносити збитки і став загрозою самому існуванню компанії.
Останнім часом авіалізингова компанії, як і авіакомпанії й інші гравці цього сектора, переживають складні часи через зниження кількості перельотів під час пандемії. Збиток Gecas за 2020 рік склав $786 млн.
Об’єднання активів має допомогти Gecas і AerCap скоротити витрати і краще впоратися з нинішньою кризою.
У свою чергу, GE прагне спростити свою структуру, сконцентруватися на своїй основній промисловій діяльності і позбутися активів, які вона не вважає ключовими. Так, в минулому році компанія продала підрозділ з виробництва електролампочок.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас