Гендер на ринку праці: жінки просять удвічі меншу зарплату, ніж чоловіки (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гендер на ринку праці: жінки просять удвічі меншу зарплату, ніж чоловіки (інфографіка)

Особисті фінанси
909
На ринку праці присутність чоловіків і жінок майже однакова, однак запит на оплату праці суттєво різний — жінки розраховують на набагато меншу зарплату. Такого висновку дійшли експерти кадрового порталу grc.ua під час гендерного дослідження ринку праці.
Резюме і профсфери. Більшість резюме на порталі grc.ua розміщено від чоловіків, їх 50,4% від загальної кількості. Жінок трохи менше — 49,6%. Однак, незважаючи на майже однакову зацікавленість в роботі, напрямки розвитку кар’єри у жінок і чоловіків відрізняються. Як і раніше, на ринку праці існують традиційно жіночі і традиційно чоловічі професійні сфери.
Суто чоловічими профсферами є «Інсталяція та сервіс», «Безпека», «Видобуток сировини», «Автомобільний бізнес» та «Робітничий персонал». А більш жіночими профсферами, як стверджують експерти, є «Бухгалтерія та управлінський облік», «Наука та освіта», «Управління персоналом», «Домашній та адміністративний персонал».
Гендер на ринку праці: жінки просять удвічі меншу зарплату, ніж чоловіки (інфографіка)
Нейтральними щодо гендерного розподілу є такі профсфери як: «Державна служба та некомерційні організації», «Закупки», «Мистецтво, розваги, мас-медіа», «Консультування», «Продажі, страхування», «Юристи», «Банки та інвестиції». На початку кар’єри різниця в чоловіках і жінках становить 10%.
На які зарплати претендують? Згідно дослідження grc.ua, жінки претендують на меншу заробітну плату. 48% з них просять у роботодавців до 7 600 грн., ще 33% жінок претендують на зарплату від 7600 до 15 300 грн. Найменша кількість жінок (4%) розраховує на зарплату від 38 400 грн.
Гендер на ринку праці: жінки просять удвічі меншу зарплату, ніж чоловіки (інфографіка)
Початок кар’єри і досвід. Згідно даних grc.ua, жінки раніше починають свою кар’єру, але і раніше її закінчують. Так, в групі молоді (18−30 років) кількість жінок більша за чоловіків. У віковій категорії «30−40 років» кількість жінок і чоловіків майже однакова, а у категорії «40−50 років», кількість чоловіків суттєво переважає.
Загалом чоловіки мають трохи більший досвід роботи ніж жінки. Так, досвід від 6 років має 55% чоловіків та 45% жінок. Більшість чоловіків (57%) розраховують на заробітну плату у розмірі до 14 000 грн. Майже третина чоловіків (28%) хочуть отримувати від 14 000 до 28 100 грн. На зарплату від 70 300 грн претендують лише 4% чоловіків.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас