На українців почали брати кредити через популярні месенджери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На українців почали брати кредити через популярні месенджери

Кримінал
45719
Злочинці придумали новий вид обману людей в інтернеті. Вони створюють «фейкові» пропозиції роботи на спеціальних сайтах і чекають на резюме. Потім проводять співбесіду, вітають з працевлаштуванням, просять надіслати пакет документів… і оформляють кредит на ваше ім’я.
Таку інформацію повідомили правоохоронні органи України. Шахраї почали освоювати сайти, на яких роботодавці розміщують вакансії, щоб обманювати людей, котрі шукають роботу. Принцип такий — злочинець створює підроблену вакансію, а потім чекає на відповіді. Коли користувачів, які висилають резюме, набирається достатньо велика кількість, з ними зв’язується шахрай. Він проводить співбесіду, озвучує процес майбутньої роботи, а потім каже, що проведе таке ж опитування серед інших кандидатів, визначиться з переможцем і подзвонить.
Найчастіше для цього використовуються різні месенджери, на зразок Viber і WhatsApp. Через день він дзвонить кращим кандидатам (зрозуміло, в це число потрапляють всі відповідачі) і заявляє, що їх обрали і готові до оформлення трудових відносин. Для цього потрібен пакет документів, включаючи фотографії людини з паспортом, кодом та водійськими правами в руці.
Після того, як фото опиняються в руках шахраїв, ті одразу ж звертаються в мікрофінансові організації і оформляють на своїх «працівників» кредити. Для подібних компаній зовсім не обов’язкова присутність людини особисто в офісі – потрібні лише зазначені вище документи і фотографії. У підсумку, ошукані користувачі залишаються винні чималі суми грошей, а роботи як не було, так і немає.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас