Данія отримала графік прокладки «Північного потоку-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данія отримала графік прокладки «Північного потоку-2»

Енергетика
442
Компанія Nord Stream 2 AG, яка займається прокладанням російського газопроводу «Північний потік-2», представила данському енергетичному агентству (ДЕА) розклад прокладки другої нитки у виключній економічній зоні Королівства.
Про це повідомляють російські ЗМІ.
«Данське енергетичне агентство отримало графік будівництва лінії A Північного потоку-2», – заявив глава пресслужби ДЕА Туре Фалбе-Ханссон.
У ДЕА нагадали, що перед початком робіт компанія Nord Stream 2 AG повинна представити Скоригований графік прокладки. Це обов’язкова умова продовження будівництва газопроводу, однак надання графіка має консультативний характер – відомство не повинно затверджувати його.
Раніше сенатори США закликали президента Джо Байдена запровадити нові санкції проти компаній, які беруть участь у проєкті «Північний потік-2».
Нагадаємо, посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та привести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що вартість прокладки до Німеччини російського газопроводу «Північний потік-2» давно перевищила економічно доцільну, що зайвий раз доводить спрямованість цього проєкту на підрив енергетичної безпеки Європи.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас