Instagram запустить власний аналог Clubhouse і додасть підтримку наскрізного шифрування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Instagram запустить власний аналог Clubhouse і додасть підтримку наскрізного шифрування

Технології&Авто
232
Сплеск популярності голосової соцмережі Clubhouse не залишився непоміченим іншими учасниками ринку, такими як Facebook і Twitter, які готуються випустити власні аналоги. Instagram Facebook має намір додати можливість організації кімнат для голосового спілкування і підтримку наскрізного шифрування в свою соціальну мережу Instagram.
Запущені нещодавно Live Rooms в мережі Instagram, що дозволяють організовувати прямі трансляції за участю чотирьох користувачів, вже встигли набрати популярність. На додаток до цього розробники планують додати можливість організації аудіотрансляцій в режимі онлайн, приєднатися до яких зможе велика кількість користувачів платформи.
Виявити функцію, що перебуває в розробці, вдалося досліднику додатків Алессандро Палуцці (Alessandro Paluzzi), який і поділився знімками того, як цей інструмент буде виглядати в мобільних додатках Instagram. На одному із зображень поруч з іконкою камери з’явився мікрофон, який зазвичай доступний під час прямих відеотрансляцій. Розташування мікрофона поруч з камерою передбачає, що Instagram дозволить створювати кімнати для аудіо- та відеотрансляцій.
Про намір Facebook клонувати Clubhouse стало вперше відомо ще минулого місяця. Розробники підтвердили, що Instagram “вивчає більше інтерактивних інструментів, таких як засоби модерації та звукові функції, які стануть доступними в найближчі місяці».
Що стосується підтримки наскрізного шифрування, то ця функція є очікуваною. Минулого місяця Facebook почала об’єднання Instagram і Messenger в рамках плану, який був анонсований в 2019 році головою Facebook Марком Цукербергом (Mark Zuckerberg). Згідно з цим планом, сервіси Messenger, Instagram і WhatsApp будуть з’єднані в єдину платформу обміну повідомленнями. Ще тоді Цукерберг сказав про те, що підтримка наскрізного шифрування повинна бути реалізована для всіх месенджерів компанії, але зараз така функція є тільки в WhatsApp.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас