В Україні реальний ВВП у 2021 році зросте на 4,3% — економісти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні реальний ВВП у 2021 році зросте на 4,3% — економісти

Казна та Політика
292
Відповідно до макроекономічного прогнозу, зробленого спільно експертами Німецької економічної групи та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, реальний ВВП у 2021 році зросте на 4,3%.
Про це йдеться у пресрелізі German Economic Team.
Як зазначають експерти, 2020 рік був роком невизначеності та нових викликів як для світу, так і для України. Рік тому стало очевидно, що українська економіка зазнає кризи, і реальний ВВП впаде. Однак результати року виявились кращими, ніж очікували. Зараз рівень невизначеності знизився, й зрозуміло, що економіка у 2021 році зростатиме, якщо не відбудеться нових суттєвих негативних шоків.
«Відповідно до макроекономічного прогнозу, зробленого спільно експертами Німецької економічної групи та Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, реальний ВВП у 2021 році зросте на 4,3%. Основною рушійною силою залишиться внутрішній попит. Експорт також зростатиме на фоні сприятливої зовнішньої кон’юнктури. Профіцит платіжного балансу сприятиме стабільності обмінного курсу. Основними ризиками залишаються глобальна пандемія COVID-19, зокрема ризик провальної кампанії з вакцинації, та відсутність реформ, що закриє доступ України до пільгового зовнішнього фінансування», – йдеться у пресрелізі.
Нагадаємо, що за прогнозом Національного банку, ВВП України у 2021 році зросте на 4,2%. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства прогнозує зростання цього показника на 4,6%, інвестиційна компанія України Dragon Capital – на 5,3%.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас