Законопроект про захист інвесторів у новобудови розв'яже три проблеми — депутат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Законопроект про захист інвесторів у новобудови розв'яже три проблеми — депутат

Нерухомість
696
Зареєстрований у Верховній Раді законопроект щодо захисту українців, які інвестують в новобудови, розв’яже три основні проблеми.
Про це повідомила народний депутат Олена Шуляк в програмі «Неофіційний розмова» на телеканалі «Дом».
Зокрема, за словами Шуляк, в разі прийняття законопроекту, по-перше, тепер буде неможливо купити квартиру в будинку, який будується без документів; по-друге — численні перепродажі майбутніх об’єктів нерухомості будуть неможливі завдяки введенню публічного реєстру для цих квартир; по-третє – буде передбачений гарантований фонд, в ньому будуть квартири, які можна буде продавати до моменту введення будинку в експлуатацію. Це здійснюється для того, що якщо щось станеться з забудовником, завжди буде такий резерв, який можна продати, отримати гроші і добудувати безпосередньо цей будинок.
Тому люди, які вкладають гроші в нерухомість, будуть захищені.
«Зрозуміло, що цей законопроект не вирішує проблему вже наявних довгобудів. Але такими об’єктами зараз займається міжвідомча комісія, створена при уряді. Її очолюють два представники Міністерства розвитку громад і територій, а також представник Міністерства внутрішніх справ. І на цій комісії кожен об’єкт розглядається точково з усіма проблемами», — зазначила Шуляк, додавши, що люди від безвиході змушені жити в жахливих умовах.
Депутат додала, що ще однією проблемою, з якою бореться влада, є корупція в сфері будівництва.
«Перше, що ми зробили в парламенті, — прийняли закон, завдяки йому в Україні вже введена Єдина державна електронна система в сфері будівництва. Зараз в ній працюють тисячі учасників, внесені тисячі дозвільних документів. Скористатися цією інформацією можуть звичайні люди — зайти на сайт і подивитися: на яку ділянку видаються документи, на яку — не видаються», — розповіла вона.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас