Супутниковий інтернет від SpaceX буде доступний також для літаків, кораблів, вантажівок і кемперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супутниковий інтернет від SpaceX буде доступний також для літаків, кораблів, вантажівок і кемперів

Технології&Авто
359
SpaceX подала запит на отримання дозволу для розширення своєї глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink. Супутниковий Інтернет від компанії Ілона Маска незабаром повинен запрацювати і на рухомих транспортних засобах.
Про це повідомляє видання CNBC з посиланням на лист директора з супутникової політики SpaceX Девіда Голдмана в FCC (Федеральна комісія зі зв’язку США).
У запиті до FCC щодо видачі відповідних дозволів йдеться, що Starlink буде доступний для транспортних засобів як по всій території США, так і по всьому світу.
Пізніше сам Ілон Маск уточнив, що Starlink поки що не буде доступний для легкових автомобілів Tesla, оскільки обладнання занадто велике: «Це для літаків, кораблів, великих вантажівок і будинків на колесах».
Компанія Ілона Маска — світовий лідер за кількістю супутників на орбіті Землі. Зараз їх понад 1000, а через кілька років їх кількість повинна досягти 42 тисяч.
Ракета Falcon 9, яка використовується для доставки супутників системи Starlink на орбіту, за один виліт може доставити максимум 60 апаратів. Більша кількість супутників зможе виводити космічний корабель компанії Маска — Starship.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас