У Нацбанку прокоментували санкції США проти Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку прокоментували санкції США проти Коломойського

Казна та Політика
962
Заява, оприлюднена Державним департаментом США щодо Ігоря Коломойського, не містить інформації щодо обмежень у частині банківських операцій.
Про це йдеться у відповіді пресслужби Нацбанку на запит НВ Бізнес щодо можливих наслідків введення санкцій проти Коломойського.
«За інформацією, яка оприлюднена на офіційній сторінці Державного Департаменту США, Ігорю Коломойському та членам його родини забороняється в’їзд на територію США.
Інформації щодо обмежень в частині банківських операцій, в тому числі на території України, наведено не було», — сказано у повідомленні Нацбанку.
Як повідомлялося, США публічно визнали олігарха Ігоря Коломойського причетним до корупції та ввели обмежувальні заходи проти нього і його родини. Про це йдеться у заяві Держсекретаря США Ентоні Блінкена, опублікованій на сайті Держдепу.
«Сьогодні я оголошую про санкції проти олігарха та колишнього українського чиновника Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції», — йдеться у заяві.
Як пояснили у Держдепі, Коломойський, бувши главою Дніпропетровської області з 2014 по 2015 рік, був причетний до корупційних дій, які «підірвали верховенство закону і віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду і суспільні процеси», в тому числі використовуючи свій політичний вплив і офіційну владу для отримання особистої вигоди.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас