У Швейцарії безкоштовно протестують на COVID все населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії безкоштовно протестують на COVID все населення

Світ
377
Швейцарія 5 березня оприлюднила план на 1 мільярд швейцарських франків (1,08 млрд доларів США) на безкоштовне тестування на коронавірус всього населення в рамках заходів з виходу країни з карантинних обмежень.
Згідно з пропозиціями уряду, кожній людині буде надаватися п’ять комплектів для самотестування на місяць, щойно з’являться надійні тести, заявив уряд. Передбачається, що всі тести в аптеках і центрах тестування будуть безкоштовними.
Зразки слини збиратимуть для поліпшення профілактики та раннього виявлення спалахів. Працівники компаній, де будуть проводити часті тестування, можуть бути звільнені від карантинних вимог.
За підрахунками уряду, така широка схема тестування коштуватиме цьогоріч понад 1 мільярд франків.
Остаточне рішення щодо пропозиції має бути опубліковано 12 березня, а план повинен почати діяти з 15 березня.
«Для того, щоб перервати ланцюги зараження, необхідно мати можливість швидко встановити, хто з вірусом. Тому тестування є центральним компонентом боротьби з пандемією», — йдеться в повідомленні швейцарської влади.
Швейцарія поступово виходить з локдауну. Уже відкрилися магазини, музеї і бібліотеки, а цього тижня відновлюються спортивні та культурні заходи для молоді.
Школи та підйомники на зимових курортах працюють, але ресторани і культурні центри залишаються закритими.
Наступний етап послаблення карантину заплановано на 22 березня, якщо це дозволить епідеміологічна ситуація, заявив уряд. 19 березня він винесе рішення щодо своїх подальших кроків.
За весь час пандемії в Швейцарії і сусідньому Ліхтенштейні померла від COVID-19 9331 особа, 562 290 випадків підтверджено.
Нагадаємо, Ізраїль має намір ввести експрес-тестування на COVID на входах в «зелені зони». Це дозволить людям, які ще не пройшли вакцинацію, отримати доступ до зон, які працюють за цим стандартом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас