Huawei істотно скоротить випуск смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Huawei істотно скоротить випуск смартфонів

Фондовий ринок
524
Китайська Huawei Technologies попередила своїх постачальників комплектуючих про зниження обсягу замовлень більш ніж на 60% цьогоріч під тиском американських санкцій, повідомляє Nikkei Asia.
Компанія планує замовити комплектуючі для випуску 70−80 млн смартфонів, сказали виданню кілька постачальників. Інші зазначили, що цей показник може виявитися ще нижчим — близько 50 млн.
У 2020 році Huawei випустила 189 млн телефонів, за даними International Data Corporation (IDC). Обсяг виробництва впав на 21,5% відносно попереднього року. За розрахунками IDC, китайська компанія торік посідала третє місце в світі в поставках смартфонів після південнокорейської Samsung Electronics і американської Apple.
При цьому Huawei продовжує випускати моделі з підтримкою 4G, оскільки не має дозволу уряду США на імпорт компонентів для смартфонів з можливістю підтримки нового стандарту стільникового зв’язку 5G.
За оцінкою дослідницької компанії Gartner, Huawei в 2020 році закупила чіпи на суму трохи більше $ 19 млрд (падіння за рік на 23,5%), також посівши третю позицію на світовому ринку за цим показником. При цьому Samsung і Apple наростили купівлю напівпровідників більш ніж на 20%.
У листопаді 2020 року Huawei оголосила про продаж підрозділу, що випускає споживчі пристрої під брендом Honor, компанії Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Фінансові умови угоди не розкривалися. Компанія згадала про «величезний тиск», з яким зіткнувся її споживчий бізнес компанії, в зв’язку з «недоступністю технічних компонентів, необхідних у виробництві мобільних телефонів».
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас