Доступну іпотеку під 7% можуть закрити за певних умов - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доступну іпотеку під 7% можуть закрити за певних умов - Мінфін

Нерухомість
4557
Державна програма «Доступна іпотека під 7%» може бути закрита, якщо банки почнуть самі видавати кредити під 7−8%.
Про це заявив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук в ефірі телеканалу «Дом».
«Коли держава побачить, що ринкові умови вже приблизно такі ж, як за державною програмою, тоді, можливо, буде ухвалено рішення про припинення програми. Але це не означає, що програма зупиниться для існуючих клієнтів. Всім людям, які підпишуть договори, держава компенсуватиме ставку», — зазначив Драганчук.
За його словами, у Мінфіні розраховують, що такі умови банки будуть пропонувати вже приблизно через рік. При цьому, чинним клієнтам держава продовжить компенсувати ставку.
«Компенсація за ставкою передбачена в бюджеті. У Фонду розвитку підприємництва бюджет — 2 млрд грн. На компенсацію передбачено 300 млн грн, тому грошей більше, ніж треба», — сказав заступник міністра фінансів.
Він також розповів, що стати учасником цієї програми зможуть не всі. Зокрема, існує вікове обмеження. На момент останнього платежу людині, якій видається кредит, має бути не більше 70 років. Максимальний термін, на який видається іпотека, — 20 років. Тобто, якщо кредит береться на 20 років, то максимальний вік учасника програми — 50 років.
За словами Драганчука, також не допускаються до участі сім’ї, місячний дохід яких у 10 разів і більше перевищує середньомісячний дохід у регіоні. Наприклад, якщо середньомісячний дохід в регіоні 10 тис. грн, то сім’я має заробляти не більше 100 тис. грн.

Як працюватиме програма іпотеки під 7% 💸

«Якщо дохід понад 100 тис. грн, ми вважаємо, що ця сім’я може дозволити собі кредит на комерційних умовах або просто взяти іпотеку в розстрочку», — пояснив Драганчук.
За умовами програми, максимальна вартість квартири становить 2,5 млн грн, вартість кредиту 2 млн грн. Перший внесок має бути 15% від вартості квартири.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас