Як пропонують списати борги за валютними кредитами - законопроєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як пропонують списати борги за валютними кредитами - законопроєкт

Особисті фінанси
2132
Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики 3 березня розглянув три законопроекти, що стосуються реструктуризації зобов’язань за валютними кредитами.
Про це повідомив голова комітету Данило Гетманцев у Facebook.
Результати засідання комітету:
  • Рекомендували за основу законопроект №4475, який вносить доповнення до Закону України «Про споживче кредитування», зокрема, в частині проведення реструктуризації боргів за кредитами в іноземній валюті, перерахування усіх грошових зобов’язань у гривневий еквівалент та списання неустойки за цими кредитними угодами.
  • Рекомендували за основу Законопроект №4398, що передбачає внесення змін до Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та КзПБ в частині реструктуризації заборгованості валютних позичальників через процедуру банкрутства.
  • Рекомендували за основу законопроект №4399, який передбачає звільнення від сплати ПДФО з прощеного боргу.
Що це дасть. Прийняття законопроектів дозволить захистити права та законні інтереси споживачів, досягнути балансу між інтересами кредиторів та боржників, а також забезпечить виконання державою своїх соціальних функції перед громадянами, які постраждали внаслідок отриманих позик під заставу житла у період стрімких валютних коливань.

Довідка Finance.ua:

До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас