Українських водіїв хочуть зобов'язати проходити ще одні курси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українських водіїв хочуть зобов'язати проходити ще одні курси

Особисті фінанси
5590
Українських водіїв можуть зобов’язати проходити навчальні курси для підтвердження професійної компетентності. Після їх проходження доведеться також складати іспит в навчальному центрі.
Про це йдеться в наказі Міністерства інфраструктури України.
Були розроблені різні програми для навчання початкових, початково-скорочених і періодичних навчальних курсів. З урахуванням категорії посвідчення водія та стажу керування транспортним засобом, водіям доведеться проходити той чи інший курс.

Як заощадити на оплаті штрафу ПДР 🚗

Варто відзначити, що після проходження курсу і складання іспиту будуть видавати відповідне свідоцтво про підтвердження професійної компетентності і кваліфікаційну картку водія. Ці документи будуть залишатися дійсними протягом 5 років.
Наказ уже був зареєстрований в Мін’юсті 16.02.2021, а набере чинності з дня офіційної публікації.
Наразі документ відсутній, але відомо, що його порядок містить: процедуру визначення навчальних центрів, які б підтверджували професійну компетентність водіїв, після проходження якої будуть видаватися сертифікати — їх можна буде переоформляти, робити дублікати і анулювати. Також чітко прописані обов’язки і вимоги до навчального центру, де будуть проходити нові курси.

Довідка Finance.ua:

  • Сервісні центри МВС пропонують цікавий онлайн-сервіс — перевірка авто за VIN-кодом.
  • Міністерство внутрішніх справ пропонує істотно переписати порядок видачі водійських посвідчень і допуску громадян до керування транспортними засобами.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас