Шмигаль розповів, коли будуть фіксовані річні ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, коли будуть фіксовані річні ціни на газ

Особисті фінанси
1132
Річні контракти з фіксованими цінами на газ можуть з’явитися в Україні вже у другому кварталі 2021 року.
Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
“Вже в другому кварталі цього року постачальники газу мають представити річні продукти. Люди повинні мати змогу укладати контракти на газ за фіксованою річною ціною та прогнозувати свої витрати”, – повідомив голова уряду.
За його словами, населення не повинне щомісяця відстежувати, як змінюються ціни на ринку газу. Тому річний продукт, який, за його словами, використовують усі розвинені світові держави, захистить населення від різких коливань цін.
“Відкриття ринку газу в Україні стало важливим і потрібним кроком, що за рахунок конкуренції має демонополізувати галузь та дати можливість людям обирати найкращого і найвигіднішого для себе постачальника. Наступним кроком має стати річний продукт на газ, аби люди укладали контракти за фіксованою ціною на цілий рік та могли прогнозувати свої витрати”, – сказав Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • Понад 528 тисяч споживачів природного газу змінили постачальника в четвертому кварталі 2020 року. У третьому кварталі 2020 року таких споживачів було майже 76 тисяч.
  • У березні в Україні закінчується дія фіксованого тарифу на газ для населення в 6,99 грн за кубометр. З квітня всі українці будуть переведені на річні контракти. Протягом наступних 12 місяців вартість газу буде фіксованою і щомісяця потрібно буде вносити рівні суми.
  • За словами глави Союзу споживачів комунальних послуг Олега Попенка, мешканці багатоквартирних будинків отримають платіжки за лютий 2021 року «без будь-яких знижок».
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас