Tesla зайняла майже 25% ринку електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Tesla зайняла майже 25% ринку електромобілів

Фондовий ринок
483
Два останні місяці минулого року характеризувалися різким зростанням обсягів продажів автомобілів з силовими установками нового типу: повністю електричними і гібридними. Всього за рік цей ринок зріс на 43% до 2,9 млн машин, а в цьому році у нього є шанси досягти рівня в 3,9 млн машин. Продажі стимулюють переважно доступні електромобілі, в п’ятірку лідерів ринку потрапили два китайські виробники.
Експерти TrendForce склали рейтинг п’яти найбільших виробників електромобілів за обсягами продажів в 2020 році. Лідером стала компанія Tesla з 24,5% ринку, її найуспішнішою в комерційному вираженні машиною стала Model 3. Цього року фаворитом цілком може стати кросовер Model Y, який в Китаї потрапив під дію пільгової програми і там же виробляється.
Volkswagen вдалося закріпитися на другому місці з 6,6% ринку, успіху німецького автогіганта значною мірою сприяла новітня модель електромобіля ID.3, хоча заперечувати популярність електричного e-Golf теж не доводиться. З появою на ринку ID.4 цього року Volkswagen отримує всі шанси зміцнити свої ринкові позиції.
На третьому місці в світовому рейтингу (6,4 %) розташувалася китайська компанія BYD, яка не тільки сама виробляє тягові акумулятори, але і пропонує на китайському ринку широкий асортимент електромобілів. Феномен популярності бюджетного електромобіля Wuling Hongguang, який дозволив цьому виробнику посісти четверте місце в світовому рейтингу з часткою в 6,2 %, пояснюється не тільки привабливою ціною цього транспортного засобу. Китайська влада активно просувала його продажі в сільських районах країни, що і дозволило новачкові посісти четверте місце в світі всього лише через шість місяців після дебюту.
Renault замикає п’ятірку лідерів з довгожителем в особі моделі ZOE і часткою в 5,6 %. Продажі електромобілів Nissan Leaf і Hyundai Kona теж помітно зросли в минулому році, але показників лідерів ринку вони все одно не досягли. Якщо розглядати сегмент гібридів, що підключаються до мережі, то лідером за обсягами продажів залишаються Mercedes-Benz і BMW (кожна займає по 13 %), на третьому місці знаходиться Volvo (12 %), а замикають п’ятірку Volkswagen (10 %) і Audi (6 %), які формально відносяться до одного автоконцерну.
Європа і Китай домоглися успіхів у просуванні електромобільного транспорту за рахунок послідовної і цілеспрямованої політики влади. Очікується, що після приходу до влади Джозефа Байдена (Joseph Biden) в США теж пожвавиться попит на електромобілі. Одна з пропозицій нового президента передбачає переведення на електротягу всього автопарку державних установ.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас