Бензин в Україні може значно подорожчати: прогнози — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бензин в Україні може значно подорожчати: прогнози

Енергетика
4278
В Україні в зв’язку з продовженням зростання нафтових котирувань може зрости ціна на бензин. Однак цього тижня ринок стабілізується, можливі лише невеликі коректування в окремих мережах, які працюють здебільшого в нижньому ціновому сегменті.
Про це розповів заступник директора Науково-технічного центру «Психея» Геннадій Рябцев в коментарі «Сегодня». Він вважає, що нафтові котирування продовжать рости, тому і пальне може бути ще дорожчим. Але з 2 по 8 березня вартість усіх видів нафтопродуктів у роздробі в Україні помітно змінюватися не повинна.
Іншу думку висловив директор «Консалтингової групи „А-95″ Сергій Куюн:“ Зберігається потенціал для подальшого зростання. Закупівельна ціна на бензин зросла на 1,77 грн/л більше, ніж роздрібна. Для дизелю потенціал становить 1,57 грн/л. І це за умови стабільних цін на нафту», — пояснює експерт.
Аналітик ринку скрапленого газу Артем Куюн відзначає збалансованість ринку скрапленого газу і прогнозує, що цей стан може зберегтися протягом місяця. «Водночас, з настанням весни оптовики сподіваються на активізацію споживчого попиту і невелике зростання цін», — додав експерт.
В останній тиждень зими ціни на бензин і дизпальне злетіли. Є дві ключові причини: подорожчання нафти і зростання цін (на 2 грн/л) найбільшої в Україні консолідованої мережі групи «Приват» («Авіас», ANP, «Укрнафта» та ін.).
Нагадаємо, що в Україні середня роздрібна вартість скрапленого газу за місяць зросла на 2,2 грн/л, або на 17%, до 15,39 грн/л. На станціях преміум-сегменту ОККО, WOG та SOCAR газ подорожчав у межах 2−2,5 грн/л, до 15,99, 15,98 і 16,48 грн/л відповідно.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас