Марченко прокоментував рейтинг від Fitch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко прокоментував рейтинг від Fitch

Казна та Політика
609
Підтвердження міжнародним агентством Fitch рейтингу України на рівні В зі стабільним прогнозом відображає ту макроекономічну стабільність, яку країні вдалося утримати протягом кризи.
Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, коментуючи підтвердження агентством Fitch довгострокового кредитного рейтингу (IDR) України в іноземній і національній валютах на рівні B, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів у Фейсбуці.
«Економічний шок від коронавірусу став справжнім випробуванням для економік усіх країн світу, і особливо для країн, що розвиваються. Внаслідок кризи кредитний рейтинг близько 20 країн, що розвиваються, був знижений. Підтвердження рейтингу України на рівні В зі стабільним прогнозом відображає ту макроекономічну стабільність, яку нам вдалося утримати протягом кризи», — підкреслив Марченко.
Відзначається, що міжнародне рейтингове агентство Fitch Rating підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг (IDR) України в іноземній і національній валютах на рівні B, і стабільний прогноз.
Fitch відзначає, що рейтингове рішення відображає широку і тривалу підтримку України з боку міжнародних фінансових організацій, а також оцінку політики держави з підтримки макроекономічної стабільності як таку, яка викликає довіру і демонструє відносно високий рівень стійкості до шоку, викликаного коронавірусом.
Марченко запевнив, що, незважаючи на всі виклики, Мінфін продовжує працювати над посиленням стійкості державних фінансів України.
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує зростання реального ВВП України в 2021 році на 4,1%, що буде свідчити про відновлення економіки після спаду на 4,2% в 2020 році.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас