Кількість користувачів криптовалюти перевищила 100 млн — дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість користувачів криптовалюти перевищила 100 млн — дослідження

Фінтех і Картки
272
У січні 2021 року кількість користувачів криптовалют досягла 106 млн.
Про це йдеться в звіті криптовалютної платіжної платформи Crypto.com.
Аналітики вивчили дані 24 біткоін-бірж. Протягом січня нових користувачів стало на 15,7% більше, тоді як у попередні три місяці темпи зростання становили 0,8-1,3%. На думку дослідників, позитивна динаміка могла сприяти підйому першої криптовалюти до нових історичних максимумів.
У числі додаткових драйверів аналітики згадали DeFi-літо, додавання PayPal можливості купівлі та продажу біткойна, а також пом’якшення обмежень щоод використання криптовалют.
Якщо в серпні ринок підігрівав ажіотаж навколо протоколів децентралізованого фінансування, то в січні зростання спровокувало збільшений інтерес з боку інституціоналів, відзначили аналітики. Як приклад вони навели активність компанії MicroStrategy.
За оцінками Crypto.com, в січні біткойном володіли 71 млн користувачів, Ethereum — 14 млн користувачів. За цей період аудиторія зросла на 30,2% і 13,1% відповідно.
Кількість користувачів криптовалюти перевищила 100 млн — дослідження
Дослідники вказали на обмеженість методології, що спирається в тому числі на ончейн-дані біткойна і Ethereum. Зокрема, вибірка може некоректно враховувати тих користувачів, які працюють через позабіржові сервіси.
Нагадаємо, у вересні Кембриджський університет підрахував, що за два роки кількість користувачів криптовалют зросла майже в три рази — з 35 млн до 101 млн осіб.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас