У Києві третину безробітних становить молодь до 35 років - центр зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві третину безробітних становить молодь до 35 років - центр зайнятості

Особисті фінанси
1280
Кожен третій зареєстрований в Києві безробітний – молода людина віком до 35 років. Ще стільки ж – громадяни віком від 35 до 44 років.
Про це повідомили в Київському міському центрі зайнятості.
«Одна з головних проблем на ринку праці столиці, що впливає на вирішення питання працевлаштування безробітних, зокрема, молоді, – дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили», – зазначив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.
З початку року послугами Київського міського центру зайнятості скористалися 11 тисяч осіб з числа молоді. Серед безробітної молоді – 82% службовців, 16% робітників та 2% – особи без професії або такі, що займали місця, які не потребують спеціальної підготовки.
Крім цього, 10,9% молодих безробітних перед тим, як звернутися до служби зайнятості, не працювали більше одного року. Більшість молодих людей, які працювали до втрати роботи, прийшли з оптової та роздрібної торгівлі, ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів; державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування; фінансової та страхової діяльності; інформації та телекомунікації; діяльності у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування та переробної промисловості.
Причини безробіття. У службі зайнятості пояснюють, що основними причинами безробіття в молодіжному середовищі є, зокрема, недостатній рівень взаємодії між навчальними закладами та роботодавцями, відсутність у молодих фахівців необхідної кваліфікації, а також завищені вимоги до заробітної плати на майбутньому робочому місці.
Зазначається, що навантаження на одне вільне робоче місце на ринку праці м. Києва становить 3 особи. Водночас спостерігається дефіцит вакансій для службовців (в середньому на 1 вакансію претендують 7 службовців), тоді як з робітничими спеціальностями навпаки – кількість вакансій відчутно перевищує кількість претендентів на них.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас