Ще одне місто в КНР запускає тестування «цифрового юаня», цього разу на $6 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще одне місто в КНР запускає тестування «цифрового юаня», цього разу на $6 млн

Фінтех і Картки
224
Влада міста Ченду на південному заході Китаю оголосила про проведення тесту «цифрового юаня», в межах якого роздасть жителям національної криптовалюти на $ 6 млн.
Як повідомляє CNBC, масштаб нового випробування є набагато більшим, ніж у Пекіні. В китайській столиці на початку цього місяця 50 000 громадян роздали цифрової національної валюти на $ 1,5 млн. «Цифровий юань» в тестовому режимі запускали також і в інших містах, серед яких Шеньчжень і Сучжоу.
Влада Ченду розповіла, що місцеві можуть взяти участь в лотереї в середу і четвер і отримати один з приблизно 200 000 ваучерів. Кожен з них коштує від $ 27 до $ 37 доларів, а загальна сума в цифровій валюті становить 40,2 млн юанів ($ 6,2 млн).
Як в Пекіні, випробування в Ченду прив’язане до роботи з місцевими роздрібними продавцями і додатком електронної комерції JD.com. Згідно з повідомленням, переможці лотереї можуть використовувати ваучери з 3 по 19 березня.
Як відомо, Народний банк Китаю розробляє цифрову валюту, яка, як очікується, буде працювати аналогічно платіжним додаткам. На відміну від широко відомих цифрових валют, таких як Bitcoin, які управляються децентралізованою системою, версія центрального банку контролюється єдиною владою.
Нагадаємо: на початку лютого столиця Китаю виділила близько $ 1,5 млн в рамках обмеженого пробного використання цифрової валюти центрального банку. Це стало третім серйозним випробуванням цифрової валюти, що розробляється Народним банком Китаю.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас