Конкурент Tesla вийде на біржу в обхід IPO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конкурент Tesla вийде на біржу в обхід IPO

Фондовий ринок
586
Конкурент Tesla — виробник розкішних електромобілів Lucid Motors — вирішив вийти на біржу без IPO.
Про це пише Reuters.
Заснована колишнім інженером Tesla компанія Lucid Motors хоче вийти на біржу шляхом об’єднання з компанією, створеною спеціально для виходу на біржу і подальшого злиття (Special purpose acquisition company, SPAC).
Як пише Reuters, Lucid розглядає для об’єднання організацію Churchill Capital IV Corp. Об’єднану компанію оцінюють в $24 млрд.
При цьому серійне виробництво авто компанія планує розпочати в другій половині 2021 року. Першим серійним авто компанії стане седан класу люкс Lucid Air, приблизна ціна якого становитиме $77 400.
Компанія Churchill Capital вкладе в підприємство 2,1 млрд, отриманих при IPO. Ще $ 2,5 млрд складуть приватні інвестиції за рахунок покупки паперів інвесторами дешевше ринкової вартості (PIPE).
Зазначається, що в угоді візьмуть участь інвестиційний фонд Саудівської Аравії, фонд під управлінням великої інвестиційної компанії BlackRock і інші.
Раніше про плани виходу на біржу без проведення IPO заявила компанія Payoneer. Платформа виходить на біржу через злиття з SPAC-компаній FTAC Olympus Acquisition Corporation
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас