Гроші замість «пакета малюка»: скільки українців отримали допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші замість «пакета малюка»: скільки українців отримали допомогу

Особисті фінанси
355
У Мінсоцполітики оцінили результати реалізації пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».
Про це повідомила пресслужба Мінсоцполітики.
У результаті запровадження пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», який реалізовується з 01 вересня 2020 року, АТ К Б Приватбанк видано 129,8 тис. соціальних карток.
Так, з початку 2021 року 34,1 тис. осіб на картки перераховано кошти грошової компенсації його вартості на суму 194 млн грн, з них:
  • січень 2021 року — 13,4 тис. осіб (75 млн грн);
  • лютий 2021 року — 20,7 тис. осіб (119 млн грн).
Батьки, які отримали кошти на соціальні картки, можуть придбати дитячі речі в закладах торгівлі, що приєдналися до реалізації пілотного проекту.
Наразі підписано 622 додаткові угоди про приєднання до пілотного проекту з монетизації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» та внесено до Реєстру закладів торгівлі, розміщеного на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики за посиланням. Реєстр закладів торгівлі налічує 3432 магазини, з яких 139 — інтернет-магазинів.

Довідка Finance.ua:

  • Аналітики підрахували, скільки можуть скласти витрати, пов’язані з появою дитини: набір одягу під час вагітності, сумка в пологовий будинок, оснащення будинку при підготовці до появи новонародженого і його утримання протягом першого року життя.
  • У декретну відпустку по догляду за дитиною може йти не лише мама, а і тато, дідусь чи бабуся. Для цього потрібно надати роботодавцю пакет документів. Як це зробити — читайте тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас