Українці розробили перший у світі військовий електромобіль-амфібію (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці розробили перший у світі військовий електромобіль-амфібію (відео)

Технології&Авто
3739
Перший у світі гібридний багатофункціональний броньований автомобіль STORM, що працює на електродвигуні і здатний ходити по морю, покажуть на виставці IDEX-2021 в Абу-Дабі.
Це диво технічної думки розробив і виготовив конструктор, кандидат технічних наук з України Олександр Кузнецов та його команда. Електричний броньований автомобіль витримує хвилю до 1,5 м. На піску здатний розвивати швидкість до 140 км/год і працювати без зупинок від 18 до 36 годин. Підзарядження електричного акумулятора в дорозі забезпечує дизельний генератор.
На машину буде встановлене додаткове обладнання, щоб була можливість занурюватися під воду. Зараз буде презентовано БМП на гусеничному ходу, але у планах і колісна версія. Також є плани поставити на автомобіль озброєння — кулемет, протитанкову систему, український комплекс «Сармат» виробництва КБ «Луч».
Прототип автомобіля почали розробляти в Києві два роки тому. Над ним працювала команда із шести осіб — автомеханіків, водіїв, слюсарів. Прототип був на гусеничному ходу з дизельним двигуном, але вже міг триматися на воді і пройшов успішні випробування на Дніпрі. Однак створити повноцінний зразок не було технічної та економічної можливості. Потім команда переїхала в ОАЕ. У партнерстві з оборонною компанією Streit Group українцям вдалося зібрати перший дослідний зразок за п’ять місяців.
«На автомобілі броня фінського виробництва. Амортизатори, що витримують навантаження 65 тонн, ми замовили в Австралії. Електробатарею за нашими кресленнями виготовили в Китаї на тому самому заводі, де виробляють акумулятори для Tesla. Компанія в Шарджі для нас виготовила на замовлення гумові гусениці, міцніші і зручніші в експлуатації, ніж наявні аналоги» — говорить дизайнер та головний конструктор проекту Олександр Кузнецов.
Реалізації проекту допомогли сприятливі економічні умови, які в ОАЕ створено для бізнесу.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас