Україна і Польща просять Байдена покінчити з «Північним потоком-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Польща просять Байдена покінчити з «Північним потоком-2»

Енергетика
539
Глави МЗС України та Польщі спільно звернулися до президента США Джо Байдена з закликом використовувати всі засоби, щоб не допустити завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».
Про це повідомляє Politico.
Кулеба і Рау зазначають, що Польща і Україна давно попереджали про небезпеку, пов’язану з будівництвом «Північного потоку-2».
Кажучи про підтримку проекту Німеччиною, вони відзначили, що поважають право Берліна висловлювати свою точку зору.
«Але ми також твердо переконані в тому, що такого роду проекти не можна розглядати вузько через призму двосторонніх відносин, а слід використовувати підхід більш широкої перспективи, враховуючи інтереси і безпеку Європи в цілому», — вважають Кулеба і Рау.
«Захід, очолюваний Сполученими Штатами, не може дозволити собі відступити перед лицем шантажу, який суперечить всьому, за що ми виступаємо», — резюмували міністри.
«Наші заклики до пильності і сміливості були почуті в Конгресі США, який наполягав на прийнятті заходів, спрямованих на те, щоб зупинити цей небезпечний проект, який роз’єднує. Ми закликаємо президента США Джо Байдена використовувати всі наявні в його розпорядженні засоби, щоб не допустити завершення проекту», — заявили дипломати.
Міністри підкреслили, що слід заперечити твердження, що «Північний потік-2» став «занадто великим, щоб зазнати невдачі». Вони застерегли від добудови проекту.
За матеріалами:
Приватні Інвестиції
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас