Хромбуки вперше обійшли Apple Mac по постачанням — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хромбуки вперше обійшли Apple Mac по постачанням

Фондовий ринок
862
Новий звіт показав, що в 2020 році Chromebook’и вперше перевершили Mac з точки зору продажів, продемонструвавши вражаючий приріст частки ринку за рахунок Windows. Попит на дешеві і прості в освоєнні лептопи значно виріс в умовах пандемії і переходу на дистанційний формат навчання.
Комп’ютери на базі Chrome OS від Google раніше випереджали в продажах комп’ютери Apple в окремих кварталах, але минулого року Chrome OS посіла друге місце, повідомляє GeekWire з посиланням на звіт аналітичної фірми IDC.
Хромбуки вперше обійшли Apple Mac по постачанням
Минулого року частка ринку Mac значно зросла, збільшившись з 5,8% в 1 кварталі до 7,7% в 4 кварталі. Попит на хромбуки зріс в середині року, а в 4-му кварталі він склав 14,4%.
За підсумками 2020 року частка Chrome OS склала 10,8%, macOS — 7,5%.
Ці результати сигналізують про те, що розробникам додатків та ігор більше не можна ігнорувати Chrome OS.
Зауважимо, що Microsoft добре обізнана про загрозу з боку Chrome OS і готує Windows 10X. Витік збірки цієї майбутньої ОС минулого місяця показав, що дизайн, призначений для користувача інтерфейс і підхід дуже схожі на операційну систему Google. Очікується, що ОС, яка спочатку призначалася для пристроїв з двома екранами, буде випущена навесні.
За матеріалами:
ITsider.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас