Нові штрафи за несвоєчасну сплату ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові штрафи за несвоєчасну сплату ПДВ

Особисті фінанси
3914
З 1 січня 2021 року запроваджено нову концепцію визначення відповідальності платників податків, яка передбачає проведення аналізу наявності умислу та вини платника податків при проведені сплати узгодженої суми податкового зобов’язання.
Про це нагадали у Головному управлінні ДПС у м. Києві.
Як змінилися штрафи. Було змінено відсоток штрафних санкцій, які застосовуються до платника у разі не сплати узгодженої суми грошового зобов’язання (крім грошового зобов’язання у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, а також пені). При порушенні правил сплати платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:
  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 5% погашеної суми податкового боргу;
  • при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу.
За якої умови штрафу не буде? Якщо зарахування коштів з електронного рахунку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість в оплату узгодженої суми грошового зобов’язання, визначеного в уточнюючому розрахунку до податкової декларації, здійснюється на наступний операційний (банківський) день, штрафи, визначені у п. 124.1 ст. 124 ПКУ, не застосовуються.
Крім того, порушення термінів сплати, вчинені умисно, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25% від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.
Порушення, вчинені повторно протягом 1095 календарних днів або які призвели до прострочення сплати грошового зобов’язання на строк більше 90 календарних днів, — тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 50 відсотків від суми несплаченого (несвоєчасно сплаченого) грошового зобов’язання.
Раніше ми повідомляли про те, що у січні відшкодування ПДВ експортерам впало на третину у порівнянні з попереднім роком.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас