Міжбанк: чи чекати сюрпризів від валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чи чекати сюрпризів від валюти

Валюта
663
Цей тиждень продовжує тішити експортерів і спекулянтів і «засмучувати» покупців валюти. Кожен день на міжбанку починається досить спокійно, потім йде період відносної рівноваги попиту і пропозиції і «завмирання» котирувань на прийнятному для всіх рівні, а потім (під кінець торгів) — курс знову починає лихоманити. Причому періодично то вгору, то вниз. У вівторок від цього виграли ті продавці, хто дочекався майже завершення сесії і тільки тоді продав свою валюту. Але це ризиковано для представників реального сектору економіки, бо подібна ситуація відбувається не завжди, а продавати валютну виручку потрібно постійно. Тому на подібних розкладах виграють в основному спекулянти.
Середа продовжить тенденції цього тижня, і нудно на валютному ринку не буде нікому. В першу чергу клієнтам і банкам треба забезпечити бюджетні проплати і фінансування поточної господарської діяльності. Крім цього, сьогодні розрахунки за вчорашнім аукціоном Мінфіну з ОВДП, а там немаленька сума в еквіваленті майже 9,5 млрд гривень. Це позначиться на поведінці ресурсного і валютного ринків.
Як і раніше, курсовий тренд на міжбанку в середу буде надзвичайно залежний від поведінки провідних гравців і дій Нацбанку. Спекулянти знову продовжать спроби загнати курс до 28 гривень і вище, підлаштовуючись під дії великих покупців. Сюрпризи з курсового тренду можуть виникнути як в моменти виходу великих представників реального сектору української економіки, так і в періоди активної роботи нерезидентів на торгах протягом дня.
За нашими прогнозами, статистика торгів 17 лютого буде перебувати в межах до $ 180−200 млн при укладенні до 560−600 угод.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, в середу будуть в межах: долар — коридор 27,80 — 28,05 грн, євро — коридор 33,55 — 33,90 грн.
Курс долара на міжбанку — графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,91 / 27,93
Євро — 33,69 / 33,71
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас