Динаміка житлового будівництва за регіонами у 2020 році (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Динаміка житлового будівництва за регіонами у 2020 році (інфографіка)

Особисті фінанси
1950
Якщо в 2019 році на житлове будівництво сильно вплинули подвійні вибори і падіння «Укрбуду», то 2020-й відзначився спадом в економіці, весняним локдауном, падінням «Аркади» і провалом реформи ДАБІ.
Про це пише gmk.center.
Минулого року сегмент показав падіння відразу на 18,5% – до 28,4 млрд грн. Тоді як у 2019-му було зростання на 4,8%. Обсяги житлового будівництва почали скорочуватися з березня і не відновилися навіть після виходу з локдауну.
При цьому, хоча частина будівництв простоювала під час карантину, після його завершення роботи на більшості об’єктів поновилися. Таким чином, можна очікувати й істотного зниження обсягу введення в експлуатацію житла. Ці дані Держстат надасть пізніше.

«Чи будуються нові будинки? Так! Однак менше, ніж минулого року. Головне управління статистики в м. Києві ще не опублікувало результати 2020 року, але, думаю, варто очікувати антирекорду. За перші три квартали прийняли в експлуатацію всього 254,1 тис. кв. м житла. Це на 41% менше, ніж за аналогічний період 2019 року», — зазначає Ангеліна Деревльова, директор з маркетингу та продажу «Міськжитлобуд».
Динаміка житлового будівництва за регіонами у 2020 році (інфографіка)
Програма «велике будівництво» витягнула в «плюс» показники інфраструктурного будівництва і всієї галузі.
Будівельний сектор завжди чуйно реагує на погіршення економічної кон’юнктури в країні. Однак сегменти галузі можуть поводитися по-різному, залежно від характеру кризи та інших обставин.
Минулого року внутрішні проблеми і пандемія коронавірусу обрушили динаміку житлового будівництва. На цьому тлі запущена в березні 2020 року програма «Велике будівництво» змогла витягнути показники інфраструктури і меншою мірою — нежитлового будівництва.

У підсумку минулого року обсяг виконаних будівельних робіт збільшився на 4% (у 2019-му — на 23,6%). Галузь змогла вийти в «плюс» лише в кінці року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас