Рейтинг міст України за зручністю для роботи і проживання ІТ-спеціалістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рейтинг міст України за зручністю для роботи і проживання ІТ-спеціалістів

Особисті фінанси
2189
Найбільш зручними для роботи та проживання ІТ-спеціалістів є невеликі міста на заході України — наприклад, Івано-Франківськ, який очолив рейтинг. Але для побудови ІТ-кар’єри, схоже, все-таки потрібно мешкати у великих містах, а точніше — у Києві.
Про це свідчать результати дослідження порталу DOU.UA.
«На перші позиції в рейтингу вийшли міста середнього розміру, потіснивши міста-мільйонники. Великі міста мають такі переваги, як хороший розвиток ІТ-сфери, високі зарплати ІТ-спеціалістів, велику кількість вакансій та ІТ-компаній, багато профільних заходів. Також у них кращі можливості для освіти та краща медицина. Проте в інших сферах помітно кращі показники мають міста середнього розміру. Насамперед це стосується цін, зокрема на нерухомість, зручності пересування містом, екологічної ситуації та рівня злочинності», — сказано в дослідженні.
Доходи та можливості для кар’єри в ІТ:
  • у цій категорії як за статистичними даними, так і за опитуванням ІТ-спеціліастів у топі три міста — Київ, Харків, Львів;
  • найгірша ситуація з можливостями в ІТ у Кропивницькому, Херсоні та Сумах.
Рейтинг міст України за зручністю для роботи і проживання ІТ-спеціалістів
Вартість життя:
  • у цій категорії Київ, безумовно, програє іншим українським містам. За Києвом за вартістю життя йдуть Одеса, Дніпро і Львів;
  • найнижча вартість життя у Хмельницькому, Івано-Франківську і Сумах. Для порівняння: вартість однокімнатної квартири у Києві та Івано-Франківську відрізняється майже утричі — $ 47 тис. проти $ 17 тис.
Рейтинг міст України за зручністю для роботи і проживання ІТ-спеціалістів
Міста, які забезпечують своїм жителям найкращі можливості для поїздок в умовах пандемії: Київ, Харків, Львів, Одеса. Щодо думки ІТ-спеціалістів, то найбільше задоволені транспортним сполученням мешканці Києва та Львова. Щодо зручності переміщення містом, то з велоінфрастуктурою все погано по всій Україні, окрім Вінниці. Загалом Вінниця у цій категорії посіла перше місце з високими оцінками зі всіх пунктів. Погані дороги й затори — проблема не тільки Києва, а й Чернівців, Одеси, Херсона та Львова.
Найкомфортнішим містом для проживання назвали Вінницю. Київ у цій категорії посів лише 13-те місце. Медицина найкраща у Києві. А ось далі йде Івано-Франківськ. У місті доволі високі показники щодо кількості лікарів та лікарняних ліжок.
Рейтинг міст України за зручністю для роботи і проживання ІТ-спеціалістів
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас