Rivian за підтримки Amazon побудує в Європі завод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rivian за підтримки Amazon побудує в Європі завод

Фондовий ринок
536
Каліфорнійський виробник електромобілів Rivian Automotive зобов’язується до 2030 року забезпечити гіганта інтернет-торгівлі Amazon сотнею тисяч спеціально розроблених фургонів на електротязі. Їх випуск, згідно з новими даними, може бути організований не тільки в штаті Іллінойс, а й на території Європи або сусідніх країн.
Агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела повідомляє, що Rivian вже найняла агентство нерухомості JLL для пошуку майданчика під будівництво підприємства в Європі. Розглядаються кілька можливих місць у Великобританії, Німеччині та Угорщині, а також за межами Євросоюзу. Передбачається, що запуск виробництва комерційних фургонів для Amazon може стартувати на новому підприємстві за межами США вже в наступному році. Пікапи і кросовери марки для роздрібних споживачів стануть на його конвеєр дещо пізніше.
Американське підприємство Rivian налагодить випуск пікапів R1T в червні цього року, а кросовери R1S стануть на його конвеєр до серпня. Розглядається і можливість виходу Rivian на публічне розміщення акцій, в результаті якого компанія може залучити до $50 млрд. Amazon є великим акціонером Rivian, компанія вклала не менше $700 млн з розрахунком на пріоритетне виконання свого замовлення з виробництва електричних фургонів. Приблизно десять тисяч з них вже мають вийти в рейс до 2022 року, решта 90 тисяч будуть поставлені до кінця десятиліття. Запас ходу на одній зарядці у цих машин не перевищить 240 км, тому працювати вони зможуть переважно в межах міста.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас