Apple патентує розумні рукавички для точної роботи в доповненій реальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple патентує розумні рукавички для точної роботи в доповненій реальності

Технології&Авто
284
З’являється все більше подробиць про майбутнє сімейство розумних окулярів або гарнітур доповненої реальності від Apple. Компанія отримала патент на спеціальні рукавички з магнітним відстеженням, повідомляє Appleinsider.
У базі даних Управління з патентів і товарних знаків США з’явився патент під назвою “Сенсори, засновані на принципі магнітного зондування”. З нього стало відомо, що компанія працює над розумними рукавичками, які зможуть виступати в ролі маніпуляторів для гарнітур доповненої і змішаної реальності. Подібний пристрій здатний точно відстежувати рух пальців і визначати їх положення в просторі.
Принцип магнітного позиціонування полягає в тому, що на тильній і внутрішній стороні рукавичок розміщено генератори магнітного поля. На пальцях рукавичок є спеціальні датчики, які під час руху створюють зміни магнітного поля. Ці збурення фіксуються вбудованими в датчики чіпами, обробляються і передаються на підключений пристрій. Пристроєм, як припускають журналісти, будуть розумні окуляри або AR-/VR-гарнітури.
Зовнішні контролери вже використовують для відстеження рухів рук. Але сьогодні вони не дозволяють захопити дрібну моторику пальців. Це не дозволяє в деталях працювати з віртуальними об’єктами. Описаний в патенті Apple пристрій повинен вирішити цю проблему і вивести використання зовнішніх контролерів з гарнітурами віртуальної або доповненої реальності на новий рівень.
Apple патентує розумні рукавички для точної роботи в доповненій реальності
Не факт, що розробка дійде до виробництва і продажу, і взагалі буде призначена для широкого кола споживачів. Однак цей патент підтверджує те, що в компанії активно працюють і досліджують виробництво розумних окулярів і доповненої реальності.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас