Міжбанк: очікуємо на гру "хто кого?" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: очікуємо на гру "хто кого?"

Валюта
761
Четвер пройде дуже динамічно на валютному ринку. Продовження зростання котирувань в останні два дні спантеличило як покупців, так і продавців. Покупці почнуть поспішати з купівлею валюти на побоюваннях подальшого зростання, а ось у продавців з’являється бажання трохи притримати свої обсяги валюти в надії на можливе подальше зростання котирувань. Це призведе до гри на міжбанку «хто кого переграє» і психологічно спрацює проти гривні, що на руку спекулянтам.
Основним фактором, що стримуватиме зростання котирувань, може стати Нацбанк. Від його рішень про вихід/невихід на торги з інтервенцією, часу цих виходів і головне, цінників і буде сьогодні залежати загальна поведінка міжбанку. Якоюсь мірою зростання котирувань цікаве експортерам і вони дуже навіть не проти, щоб НБУ і далі не зупиняв подорожчання валюти. Але з іншого боку, зростання курсу — це свідомо прискорення інфляційних процесів в країні, що з урахуванням подорожчання енергоносіїв, електроенергії, комуналки і збільшення мінімальної зарплати призведе тільки до посилення проблем з ростом цін і до порушення планів регулятора щодо їх стримування. Тому Нацбанку, з одного боку, було б цікаво і «підіграти» в частині зростання курсу експортерам перед періодом бюджетних платежів, але з іншого боку чиновники розуміють, що потім доведеться гасити інфляційні пожежі, за які зараз і відповідає Нацбанк при проведенні політики інфляційного таргетування. Тож НБУ доводиться маневрувати, щоб спробувати всидіти одразу на трьох стільцях — і інфляцію не розкрутити, і розрахунки з бюджетом у клієнтів-експортерів особливо не зірвати, і валютні резерви особливо не витратити.
На сьогоднішньому, досить суперечливому ринку у спекулянтів знову з’являється хороша можливість «розігріти» курс протягом дня.
За прогнозами Finance.ua, статистика торгів в четвер не перевищить $ 170−200 млн при укладенні до 650 угод. Спроби розігнати курс вище 28 гривень за долар продовжаться і від поведінки Нацбанку сьогодні дуже багато залежить. Крім цього, не варто забувати, що сьогодні Мінфіну України треба погасити валютних облігацій майже на $ 470 млн і відсотків по них, що теж впливатиме на настрої ринку.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками 11 лютого будуть у межах: долар — коридор 27,75−28,05 грн, євро — коридор 33,60−33,95 грн.
На готівковому ринку цінники в обмінниках фінкомпаній і банків будуть у межах:
Долар: коридор покупок і продажів 27,80−28,15 грн при спреді в обмінниках фінкомпаній до 20 коп, а в касах банків — до 30 коп.
Євро: в банках коридор 33,35−34,20 грн при спреді до 35 коп, а в обмінниках фінкомпаній — в межах коридору 33,55−33,90 грн при спреді до 25 коп.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,87 / 27,89
євро — 33,79 / 33,82
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас