Мінфін України не розглядає варіантів без підтримки МВФ в 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін України не розглядає варіантів без підтримки МВФ в 2021 році

Казна та Політика
222
Міністерство фінансів не розглядає варіантів, за яких Україна опинилася б без підтримки Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.
«Цього року планів без МВФ ми не розглядаємо. Тому що ціна питання досить велика», — сказав він в інтерв’ю виданню «Кореспондент».
За його словами, позиція МВФ важлива на ринках капіталу для зовнішніх запозичень, для отримання фінансування від таких міжнародних партнерів, як Світовий банк і Єврокомісія.
«Важливо, щоб ми залишалися в програмі. Якщо нові транші прийдуть із затримкою в місяць, це не є проблемою», — додав він.
Крім антикорупційної інфраструктури, проведення судової реформи та врегулювання тарифних питань на ринку газу, серед «домашніх завдань» України, які обговорюються в переговорах з Фондом, Марченко також назвав консолідацію бюджету на 2022 рік.
«Особливих суперечок з командою Фонду немає. Є питання формулювань зобов’язань, які ми беремо на себе. Тут більше питання технічне — сформулювати зобов’язання. Та й які можуть бути суперечки? Наприклад, навколо ринку природного газу. Є питання, як зробити так, щоб ситуація зі створенням регуляції на цьому ринку була мінімізована», — зазначив Марченко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас