Курс гривні до долара зміцнився до 5-місячного максимуму - Данилишин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні до долара зміцнився до 5-місячного максимуму - Данилишин

Валюта
879
Позитивна кон’юнктура на світових товарних ринках та значний попит іноземних інвесторів на активи країн, що розвиваються, сприяють зміцненню курсу гривні.
Про це написав голова ради Національного банку Богдан Данилишин у Facebook.
Фактори, що сприяють укріпленню курсу гривні:
  • позитивна кон’юнктура на світових товарних ринках;
  • значний попит іноземних інвесторів на активи країн, що розвиваються.
“Курс гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку за минулий тиждень зміцнився на 1,4% – до 5-місячного максимуму. Обсяг інтервенцій Національного банку з купівлі іноземної валюти за 01-08.02.2021 становив 160 млн. доларів США, а обсяг міжнародних резервів НБУ збільшився до 28,7 млрд. доларів США”, – повідомляє Данилишин.
За його словами, обсяг гривневих ОВДП у власності нерезидентів за тиждень зріс на 1,7 млрд гривень до 96,5 млрд гривень, що становить 10,9% гривневих ОВДП в обігу. Підтримці високого попиту на державні цінні папери з боку нерезидентів сприяє їх висока дохідність, яка під час першого аукціону лютого становила 11,77%, що майже на 50 б. п. вище, ніж середньозважена вартість розміщень у січні та на 200 б. п. – порівняно з лютим 2020 року.
“Збільшили свої вкладення у гривневі державні цінні папери також банки (+2,1 млрд гривень за тиждень) та юридичні особи (+1,2 млрд гривень). «Вільна» ліквідність банків (залишки на коррахунках та у депозитних сертифікатах НБУ, що перевищують норматив ОР) на 05.02.2021 становила понад 130 млрд гривень. Структурний надлишок ліквідності утримує ставки на міжбанківському кредитному ринку на рівні близькому до нижньої межі коридору операційних ставок НБУ (5%)”, – додав він.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас