Знято арешт з золотих зливків рівненського екс-судді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Знято арешт з золотих зливків рівненського екс-судді

Фондовий ринок
903
Вищий антикорупційний суд скасував арешт двох золотих зливків, які знайшли детективи Національного антикорупційного бюро у колишнього судді Володимирецького районного суду Рівненської області Віталія Поровського.
Таке рішення 3 лютого прийняв слідчий суддя ВАКС.
12 лютого 2020 року детективи НАБУ провели обшук у кабінеті на той час судді Поровського і знайшли два золоті зливки Switzerland, Fine gold, 999,9 вагою 100 г і Credit Suisse, Fine gold, 999,9 вагою 100 г. Також було знайдено банківську квитанцію, на якій міститься підпис покупця і назва банківської установи.
18 березня ВАКС відмовився накласти арешт на ці зливки, але апеляційна палата їх заарештувала. Втім через рішення Конституційного суду України детектив НАБУ закрив кримінальне провадження за фактом можливого недостовірного декларування екс-суддею Поровським. Тому колишній суддя просив скасувати арешт зливків і банківської квитанції. Суд клопотання задовольнив.
Раніше НАБУ знайшло у судді цього ж суду Леоніда Закревського Карту поляка.
Нагадаємо, 21 лютого судді Закревського повідомили про підозру. Детективи НАБУ встановили окремі факти висловлювання підозрюваним екс-головою суду прохання надати йому неправомірну вигоду з метою прийняття рішення ним особисто в інтересах зацікавлених осіб, або ж для впливу з цією ж метою на суддів цього ж суду. Йшлося про прийняття рішення в різних справах, які були на розгляду суду: від прийняття рішення про адміністративне стягнення за водіння в нетверезому стані, до повернення майна, заарештованого в рамках розслідування у кримінальному провадженні. Неправомірну вигоду Закревський нібито отримав через посередника.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас