Що є базою нарахування ЄВ за себе для ФОП на загальній системі оподаткування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що є базою нарахування ЄВ за себе для ФОП на загальній системі оподаткування

Особисті фінанси
726
Базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе для фізичних осіб — підприємців на загальній системі оподаткування, є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб.
Про це пише ДПС на сторінці у Facebook.
При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).
У разі якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», та не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Довідка Finance.ua:

  • У Мінекономіки раніше розповіли, що податки для бізнесу в Україні збільшувати не планують, але працюють над тим, щоб податків було менше.
  • З 1 січня 2021 року для фізичних осіб — підприємців змінили порядок ведення обліку доходів і витрат.
  • З 1 січня 2021 року скасовано вимогу для платників єдиного податку щодо реєстрації Книги у податкових органах. При цьому, платникам не потрібно подавати будь-які заяви чи повідомлення до контролюючого органу щодо скасування реєстрації книг, які були зареєстровані у 2020 році.

Як закрити ФОП

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас