Зеленський оцінив результати боротьби з пандемією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський оцінив результати боротьби з пандемією

Казна та Політика
354
Україна гідно протидіє пандемії COVID-19, і в цьому плані державі є чим пишатися.
Про це заявив Володимир Зеленський на форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».
Глава держави зазначив, що через карантинні обмеження в країні масово почали порожніти полки державного резерву, а також спостерігався дефіцит медичних засобів і обладнання. А медична система не лишала надії на те, що перемогти епідемію можна буде без колапсу і катастрофи. Однак Україна впоралася.
«Без зайвої скромності скажу, що в питаннях протидії COVID-19 Україні дійсно є чим пишатися. Ми змогли швидко організувати поставки з інших країн, а потім розгорнули масштабне українське виробництво. Ми підвищили заробітні плати медикам, які протидіють COVID-19, до 300%. А цього року суттєво збільшили виплати всім медичним працівникам усіх рівнів», — заявив Зеленський.
Президент підкреслив, що результати, яких в складних обставинах і за короткий час вдалося досягти, доводять правильність і ефективність дій, які були розпочаті з першого дня протидії коронавірусу.
«Рівень смертності від COVID-19 в Україні найнижчий порівняно з багатьма країнами Європи. Ми довше за інших протрималися і не вводили локдаун. А ті обмеження, що діяли в січні, були досить ліберальними, якщо порівнювати з форматами локдауну в Німеччині, Франції та інших країнах», — додав Президент.
Крім того, за цей час Україні вдалося збільшити кількість ліжок у лікарнях. На сьогоднішній день 70% з них вже вільні, а більше ніж 80% ліжок забезпечені киснем.
Також глава держави нагадав, що тим українцям, які через карантин були змушені призупинити роботу, була надана економічна підтримка — понад 500 тис. громадян отримали виплати в розмірі 8 тис. гривень.
За словами Володимира Зеленського, на сьогоднішній в Україні вдалося досягти стабілізації ситуації з поширенням COVID-19 і втричі зменшити середньотижневу кількість захворювань.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас