ДТЕК повернув державі «Добропіллявугілля» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДТЕК повернув державі «Добропіллявугілля»

Фондовий ринок
1388
ДТЕК передав управління шахтами об’єднання «Добропіллявугілля» новоствореному державному підприємству «Добропіллявугілля-видобуток».
Про це повідомляється на сайті компанії.
«25 січня, як передбачено постановою КМУ № 1215, було завершено процес повернення шахт Добропіллявугілля з оренди ДТЕК в управління державою. Відповідні акти підписали новостворене державне підприємство „Добропіллявугілля-видобуток“, Фонд державного майна України та ДТЕК Добропіллявугілля», — йдеться в повідомленні.
У компанії стверджують, що ДТЕК закрив всі зобов’язання перед державою, в тому числі погасив заборгованість за оренду, яка сформувалась у 2020 році через енергетичну кризу та вимушену зупинку підприємства.
Зазначається, що персонал ДТЕК Добропіллявугілля у повному обсязі працевлаштований в ДП «Добропіллявугілля-видобуток», що дозволило держпідприємству вже з 26 січня 2021 почати видобуток вугілля.
Як повідомлялося, навесні 2020 року ДТЕК зупинив шахти об’єднання на 3,5 місяці, пояснюючи це незатребуваністю українського вугілля. У результаті на підприємстві сформувалися борги обсягом 230,7 млн грн, включаючи пеню.
Домовленість припинити договір оренди шахт Добропіллявугілля була досягнута в результаті рішення Кабінету Міністрів про створення вертикально-інтегрованої компанії за участю ПАТ «Центренерго» і державних вугледобувних підприємств. Цілісний майновий комплекс «Добропіллявугілля» знаходився в оренді ДТЕК з 2010 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас