Найбільш високооплачувані професії в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільш високооплачувані професії в Україні

Особисті фінанси
5670
В Україні оголосили список «найдорожчих» професій в 2020 році. Цікаво, що список найбільш високооплачуваних і найбільш затребуваних працівників дуже різниться. Цікаво, що найбільш прибутковим місяцем, з точки зору контролюючих органів, для українців став листопад.
Середня цифра заробітної плати в країні в цьому місяці досягла позначки в 12 000 гривень.
За рік же громадяни України в середньому отримували по 8000 гривень на місяць. Варто відзначити, що найбільш прибуткові професії поділені на дві категорії – за видами діяльності.
До першої трійки увійшли:
  • працівники авіації (22 тис. грн/місяць),
  • фінансових і страхових компаній (20 тис. грн/місяць),
  • інформаційних і телекомунікаційних установ (також 20 тис. грн/місяць).
Найбільш високооплачувані професії в Україні
Серед промислових професій в 2020 році найвищі зарплати отримували виробники різноманітної фармацевтичної продукції (21 тис. грн/місяць), працівники добувної промисловості (17 тис. грн/місісяць), а також особи, які займаються поставками газу і електроенергії (16 тис. грн/місяць).
Виходить, що поки абсолютне лідерство на ринку праці за рівнем заробітної плати тримає авіація. Втім, найбільші зарплати не обов’язково взаємопов’язані з високим попитом серед роботодавців. За минулий рік українці найчастіше шукали людей, які б працювали швачками, електромонтерами або електрогазозварниками, пекарями. Затребуваними були і інші представники саме робітничих професій.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас