Нацбанк не дозволив Тігіпку купити Промінвестбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк не дозволив Тігіпку купити Промінвестбанк

Фондовий ринок
707
Національний банк України не погодив купівлю понад 99% акцій АТ «Промінвестбанк» Сергієм Тігіпком.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
«Національний банк України не погодив угоду з опосередкованого придбання понад 99% акцій Промінвестбанку Сергієм Тігіпком», – йдеться у повідомленні.
Таке рішення 5 лютого 2021 року ухвалив комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем. Рішення прийняте за результатами всебічного аналізу пакета документів та з огляду на проблемні питання діяльності Промінвестбанку.
Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж заборонив Міністерству юстиції України примусовий продаж 99,77% акцій Промінвестбанку до вирішення арбітражем питання, чи порушує зазначена реалізація акцій норми міжнародного права.
Однак Верховний суд України погодився з висновком Київського апеляційного суду, що виконання згаданого арбітражного рішення про вжиття забезпечувальних заходів призвело б до зупинення виконання рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі від 2 травня 2018 року. Цим рішенням було задоволено позов низки компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським і його партнерами, щодо стягнення з Росії 159 млн дол. як компенсації за нерухоме майно, експропрійоване в Криму після анексії РФ.
У березні 2020 року 99,77% Промінвестбанку продали за 268,7 млн грн на біржі ПФТС. Переможцем аукціону стала компанія «Фортіфай», яку пізніше вирішив купити бізнесмен і банкір Сергій Тігіпко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас