Скільки заробляють інтернет-маркетологи в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки заробляють інтернет-маркетологи в Україні (інфографіка)

Особисті фінанси
1160
Команда Serpstat провела четверте масштабне дослідження зарплат у сфері інтернет-маркетингу і опублікувала дані за 2020 рік по Україні, Росії, Білорусі, Казахстану. Найбільш популярними посадами серед респондентів стали SEO і Digital Marketer.
Зарплати за країнами. Що стосується зарплат, дослідники отримали цікаву статистику медіани зарплат за країнами і позиціями. На основі загального поділу: Junior, Middle, Senior, Team leads and Heads.
Бачимо, що для SEO-фахівців на позиціях Junior, Senior і Team leads and Heads найвища медіана по зарплаті в Росії. У той час як середня зарплата для Middle вища в Казахстані.
Схожа ситуація і за фахом. Медіана по зарплатах для Middle, Senior, Team leads and Heads в Росії на порядок вища, ніж в інших країнах.
Скільки заробляють інтернет-маркетологи в Україні (інфографіка)
А ось ситуація зі спеціальністю Digital Marketer відрізняється, і складно виділити якусь загальну тенденцію. Ймовірно, це пов’язано з тим, що діджитал-маркетолог — це якийсь збірний образ на ринку, і обов’язки фахівців на цій посаді можуть разюче відрізнятися.
Рівень зарплати і тип компанії. Дослідження показало, що зарплата фахівців залежить від багатьох факторів, в тому числі і від типу компанії:
  • SEO: на фрилансі отримують 1050 дол.; in-house — 1000 дол.; агентство — 773 дол.;
  • Digital Marketer: фриланс — 900 дол.; in-house — 1200 дол.; агентство — 850 дол.;
  • PPC: фриланс — 1475 дол.; in-house — 1000 дол.; агентство — 800 дол.
Медіана по зарплатах всіх фахівців з агентств нижча за зарплати на фрилансі або в in-house командах.
І ще один цікавий інсайт, який завжди викликає багато питань — різниця в зарплаті чоловіків і жінок на аналогічних посадах. І тут дані, на жаль, такі самі, як в минулих періодах, — чоловіки заробляють більше.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас