Daimler розділиться і перейменується на Mercedes-Benz — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler розділиться і перейменується на Mercedes-Benz

Фондовий ринок
871
Німецький автомобілебудівний концерн Daimler AG розділить операції, виділивши підрозділ з випуску вантажних автомобілів і автобусів Daimler Truck в самостійну компанію з окремим лістингом (допуск цінних паперів до торгів на фондовій біржі).
Частину Daimler, що залишиться, згодом перейменують на Mercedes-Benz, повідомляє Bloomberg.
Остання буде займатися випуском розкішних автомобілів. Передбачається, що велика мажоритарна частка Daimler Truck буде розподілена серед акціонерів Daimler. Поділ Daimler і розміщення акцій Daimler Truck на Франкфуртській біржі планується завершити до кінця 2021 року.
Як зазначає агентство, план з розподілу більшості акцій Daimler Truck серед акціонерів — це найзначніше потрясіння німецького виробника з моменту продажу Chrysler майже 14 років тому. У середу, після повідомлення про рішення керівництва Daimler AG, акції компанії зросли на 8,9% – до € 64,56.
Це найвищий рівень закриття торгів з травня 2018 року.
«Підрозділ вантажівок Daimler міг би коштувати близько € 29 млрд, якби його вартість була аналогічна Volvo AB, хоча, як заявили в минулому місяці аналітики Deutsche Bank, підрозділу потрібно істотно підвищити прибутковість, щоб виправдати таку оцінку», — зазначають в агентстві.
Нагадаємо, що ще у вересні 2019-го німецька прокуратура оштрафувала компанію Daimler на € 870 млн у зв’язку зі звинуваченнями в продажу як мінімум 684 тис. автомобілів, обладнаних засобами для заниження показників викидів шкідливих речовин в атмосферу.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас