Міненерго і корейська компанія впроваджуватимуть «розумні» мережі в електроенергетиці України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго і корейська компанія впроваджуватимуть «розумні» мережі в електроенергетиці України

Казна та Політика
347
Україна планує посилити співпрацю з корейською корпорацією КТ у сфері впровадження «розумних» мереж (Smart Grid-технології).
Про це йшлося під час зустрічі представників Міністерства енергетики України та корейської корпорації, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства.
Відзначається, що КТ є найбільшим провайдером інтегрованих телекомунікаційних послуг в Південній Кореї.
«Міненерго зацікавлене в модернізації електроенергетики України на базі найсучасніших технологій. Зараз ми завершуємо розробку Концепції впровадження технологій „розумних“ мереж в Україні», — повідомив заступник міністра енергетики Юрій Бойко.
Однією з важливих складових концепції є впровадження систем «розумного обліку».
«Це дозволить: знизити втрати електроенергії в електромережах, здійснювати ефективний онлайн-моніторинг параметрів якості електроенергії, аналізувати баланси електроенергії в різних вузлах електромереж», — зазначили в Міненерго.
Одним з перспективних напрямків співпраці сторони також вважають цифровізацію в енергетичній сфері.
«Цифровізація — це один з пріоритетів розвитку держави. Ми будемо раді розширити нашу співпрацю у сфері впровадження Smart Grid-технології та інших проєктів цифрової трансформації енергетичного сектору України», — зазначив заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Євген Владимиров.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас