ЄС запровадив нову "темно-червону" зону COVID-19 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС запровадив нову "темно-червону" зону COVID-19

Особисті фінанси
1095
Рада Європи оновила правила пересування всередині Євросоюзу. Так, була додана нова «темно-червона» зона поширення коронавірусу.
Про це повідомляє пресслужба Ради Європи.
Нова зона додалася до вже існуючих «зеленої», «помаранчевої», «червоної» і «сірої». «Темно-червоним» кольором будуть позначатися ті регіони, де циркуляція COVID перебуває на дуже високих рівнях, в тому числі через мутації. До них будуть відноситися області, де показник захворюваності за 14 днів становить 500 або більше на 100 тисяч населення.
«Держави-члени повинні не заохочувати всі ненагальні поїздки в „червоні“ і „темно-червоні“ райони, водночас, намагаючись уникнути збоїв в основних поїздках», — зазначили в ЄС.
Громадяни, які будуть подорожувати з «темно-червоного» регіону, повинні будуть обов’язково пройти тест на COVID-19 до виїзду і пройти карантин або самоізоляцію після прибуття в іншу країну.
Також в ЄС рекомендували країнам блоку вимагати від мандрівників, які прибувають з «помаранчевих», «червоних» і «сірих» зон, проходити тестування перед вильотом.
При цьому перевізникам і транспортним робітникам можна не робити тест. Якщо ж країна вирішила ввести таку вимогу, рекомендується використовувати експрес-тести на антиген.
Також не рекомендують застосовувати правило обов’язкового тестування або карантину до людей, які живуть в прикордонних регіонах і часто перетинають кордон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас