Літній відпочинок у 2021-му: скільки українці заплатять — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Літній відпочинок у 2021-му: скільки українці заплатять

Особисті фінанси
1421
Надії на швидку перемогу над пандемією спонукають туроператорів з оптимізмом дивитися в майбутнє. У східного сусіда ціни на закордонний відпочинок вже піднялися в порівнянні з таким же періодом минулого року, і скоро прогнозують нове підвищення.
Минулий рік виявився чи не найбільш провальним в історії туризму, і винуватець цього відомий – Covid-19. Через пандемію багато держав вводили карантини і локдауни, через що були припинені або сильно скорочені авіаперевезення.
Зараз же очікується, що ситуація покращиться. У тій же Туреччині, наприклад, проводиться масштабна вакцинація населення, щоб до квітня бути готовими до курорту.
З урахуванням минулого поганого року і того, що основними ринками для Туреччини є Росія, Німеччина, Великобританія, Україна і т.д., і якщо пандемія буде взята під контроль з початком вакцинації, то очікування на сезон-2021 у операторів більш оптимістичні.
Наразі українці облюбували Єгипет (78% продажів). Крім того, в зимовий період традиційно великим попитом користується “екзотика”: Домінікана, Танзанія, Мальдіви, Шрі-Ланка, Емірати.
Туреччина має можливість “зірвати вершки” після того, як у квітні скасує ПЛР-тести, про що йдуть зараз розмови.
За прогнозами учасників ринку, до літа попит на тури зросте, але їх вартість якщо і зросте, то навряд чи відчутно, і це буде відбуватися поетапно – від місяця до місяця. Всі втомилися, і бізнес буде намагатися заробляти при мінімальній маржі в 3-7%.

Хочу отримати гроші на відпочинок 💸

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас