Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
868
За минулий тиждень курс долара до гривні на різних сегментах валютного ринку змінився незначно і різноспрямовано.
Гривня торгувалася у вузькому діапазоні 28.13-28.03. Загальне коливання гривні знизилися до 10 копійок за тиждень, що є мінімумом за останні 6 місяців.
З минулого понеділка офіційний курс долара США, що встановлюється НБУ, зріс з 28,16 до 28,19 грн (+0,4%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії “Укрділінг”, за цей же час знизилися з 28,10/28,11 до 28,04/28,05.
Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень не змінилися і залишаються на рівні в 28,00/28,20. При цьому спред між середнім продажем і середньою купівлею скоротився з 0,8% до 0,7% за рахунок зниження курсу продажу при незмінній купівлі.
За прогнозами Максима Пархоменка, аналітика Альпарі, на початку тижня варто очікувати збереження поточної динаміки курсу долара до гривні на міжбанку при збереженні курсів на готівковому ринку.
“Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень поблизу 28,1 грн, а готівковий долар в банках залишиться поблизу 28,1/28,3 грн”, – вважає експерт.
На думку Андрія Гойлова, аналітика RoboForex, на цьому тижні на ринок впливатимуть такі події:
  • у вівторок відбудеться аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Ринку будуть запропоновані облігації в гривнях з терміном погашення через 3, 12, 24 і 36 місяців. Ймовірно, нерезидентів не зацікавлять ці випуски, і вони продовжать нарощувати свої позиції в цих паперах на вторинному ринку. З початку року їх сукупний портфель зріс на 5 млрд грн. Пропозиції валют з їхнього боку очікувати не варто.
  • у середу Україна заплатить за позиками МВФ 652 млн доларів США. Для цих цілей Кабмін акумулював 1,8 млрд доларів у НБУ. Фонд вирішив продовжити термін роботи місії з перегляду умов угоди на 7-10 днів, отже є підстави очікувати позитивних сигналів від переговорів з МВФ. Все це послужить фактором зміцнення курсу національної валюти до долара США і євро.
  • Також на поточному тижні надійдуть дані від НБУ щодо сальдо активних операцій на міжбанку (різниці між купівлями і продажами валюти. – Ред.) і обсягів валових резервів на початок лютого. Це дозволить інвесторам оцінити можливості НБУ щодо стабілізації гривні.
Гойлов прогнозує, що наступного тижня будемо спостерігати зміцнення до рівня 28,25 за долар. Єдина європейська валюта до гривні, ймовірно, досягне позначки 34,35.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас