Apple посилить правила конфіденційності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple посилить правила конфіденційності

Технології&Авто
516
Apple оголосила дату впровадження нових правил конфіденційності App Tracking Transparency, які покликані дати користувачеві більший контроль за відстеженням його активності. Компанія заявила, що вони набудуть чинності навесні 2021 року, коли вийде наступна бета-версія iOS.
Про це пише MacRumors.
Згідно з новими правилами, додаткам тепер доведеться отримувати дозвіл користувача на відстеження будь-яких даних. Особливо це стосується унікального ідентифікатора для рекламодавців (IDFA) і активності в браузері. Ці дані використовуються для рекламних цілей та оцінки ефективності рекламних компаній.
Дозвіл буде запитуватися при запуску додатків — користувачам буде запропоновано надати необхідний доступ або відмовитися. У разі відмови ОС заблокує доступ програми до інформації. Якщо розробники програми вирішать отримати цю інформацію обхідним шляхом, Apple може видалити продукт з App Store.
«Ми вважаємо це простим питанням захисту наших користувачів. Вони повинні знати, коли їхні дані збираються та передаються іншим додаткам та сайтам. У них повинен бути вибір — погодитися з цим чи ні», — йдеться в заяві Apple.
Раніше передбачалося, що користувач автоматично дає згоду на обробку подібної інформації. Власники пристроїв також могли заблокувати доступ до IDFA, але для цього потрібно було знайти необхідні налаштування в смартфоні. Тому, наприклад, всього 30% користувачів iPhone в США змінювали налаштування конфіденційності.
Кілька рекламних мереж розкритикували рішення Apple. У їх числі Facebook, представники якої стверджують, що рішення платформодержателя вдарить по малому бізнесу. Для боротьби з рішенням виробника соцмережа запустила повномасштабну кампанію — розмістила оголошення у великих газетах і запустила веб-сторінку, що закликає виступити проти App Tracking Transparency.
Деякі підтримали рішення Apple. Некомерційна організація Electronic Frontier Foundation вважала претензію Facebook «сміховинною», а розробники Firefox Mozilla підтримали платформодержателя, назвавши рішення «величезною перемогою для споживачів».
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас