Apple відзвітувала про рекордний дохід за останній квартал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple відзвітувала про рекордний дохід за останній квартал

Фондовий ринок
311
Американська корпорація Apple за перший квартал 2021 фінансового року, який закінчився 26 грудня 2020 року, отримала дохід 111,4 млрд доларів, що на 21% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Як наголошується в повідомленні компанії, це рекордний показник за всю її історію.
Міжнародні продажі склали 64% від квартального доходу. Чистий квартальний прибуток на одну акцію склав 1,68 долара, збільшившись на 35%.
“Показники нашого бізнесу за перший квартал були забезпечені двозначним зростанням в кожній категорії продуктів, що призвело до рекордних показників виручки в кожному з наших географічних сегментів і рекордно високих показників для нашої бази активних користувацьких пристроїв”, — зазначив фінансовий директор Apple Лука Маестрі.
За його словами, це допомогло забезпечити рекордний операційний грошовий потік у розмірі 38,8 млрд доларів.
“Також ми повернули акціонерам понад 30 млрд доларів протягом кварталу, оскільки ми залишаємося вірними нашій меті – досягненню нейтрального балансу між боргами і готівковим грошовим потоком компанії”, – додав фіндиректор.
Рада директорів Apple оголосила про виплату дивідендів у розмірі 0,205 долара на акцію. Дивіденди будуть виплачені 11 лютого діючим акціонерам на момент закриття реєстру в кінці дня 8 лютого.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас